De beste traders in de geschiedenis

3 24 2018 - No comment
ProRealTime

Wie zijn de beste traders in de wereld?

Het beroep van Trader veroorzaakt altijd veel ‘ophef’ onder het grote publiek. Ze worden bekritiseerd en ook benijd om hun resultaten. Sinds de financiële crisis van 2007 en de consequenties die deze had op de echte economie zijn traders in ongenade gevallen. Van alles en nog wat is er gezegd over professionele traders, ze worden beschuldigd van alle slechte dingen in onze economie, maar het is ook goed om te vertellen dat onze economie traders nodig heeft om soepel te kunnen draaien.

Het systeem van Market Finance bestaat uit een aantal zeer complexe beroepen. Het is belangrijk om ons hierin te verdienen voordat we kritiek erop kunnen uiten. Het is een gebrek aan kennis die nijd veroorzaakt en waardoor de zinloze kritiek op Market Finance spelers wordt aangedreven.

Onder de tekortkomingen van Market Finance, de grootste in mijn opinie, is de beloning van de grootste traders. Hun salaris en bonussen zijn evenredig met hun maandelijkse winst en kunnen stijgen tot grote hoogten en kunnen traders ertoe aanzetten om grote risico’s te nemen omdat ze uiteindelijk weinig te verliezen hebben. In het slechtste geval worden ze ontslagen en hebben ze recht op een ww uitkering. Handelaren van een bank zijn gewoon in dienst in tegenstelling tot traders die voor eigen rekening handelen met hun eigen geld.

Het gemiddelde salaris van een trader is € 297.000 per jaar, de laagste performers verdienen niet meer dan € 30.00 maar de “goden” in de markt kunnen record bonussen binnen halen. Hieronder treft u een overzicht aan van de 12 best getalenteerde traders die de hoogste bonussen hebben:

Warren Buffet

Warren Buffet, het Orakel van Omaha
Warren is geboren in Omaha, hij is de zoon van een congreslid en trader op de aandelenmarkt. Warren was van jongs af aan geïnteresseerd in finance, hij studeerde aan de Columbia Universiteit. Hij was bijzonder begaafd en zijn portefeuilles bestonden vooral uit geld van zijn familie en vrienden. Hij behaalde een uitzonderlijke performance voor die tijd (over 30%). Vanwege zijn uitstekende resultaten haalde hij andere beleggers over om hem geld toe te vertrouwen om op de aandelenmarkt te beleggen: in 1960 beheerde hij al 7 beleggingsfondsen vanuit zijn huis. In 1962 bracht hij de 7 fondsen onder in de Buffet Partnership Limited. In 1965 nam hij de controle over in Berkshire Hathaway dat daarna zijn belangrijkste beleggingsvehikel werd. De beste beleggingen van Warren Buffet waren :

* Dempster: een industriële korenmolen (1961/1963)
* American Express (1964/1967)
* Berkshire Hathaway
* National Indemnity
* The Washington Post
* Nebraska Furniture Mart
* Coca-cola

Zijn strategie is simpel, hij investeert altijd in bedrijven die hij ondergewaardeerd vindt met een groot potentieel voor de lange termijn. Hij investeert alleen in bedrijven die hij volledig begrijpt (hij heeft daarom lange tijd niet belegd in tech-bedrijven). Buffet belegt alleen op de lange termijn en lijdt daarom soms ook stevige verliezen zoals in 1974, 1987 en 2009 (met de subprime crisis van 2007). Deze beleggingen hebben echter over de lange termijn een substantieel inkomen gegenereerd en hij heeft de performance van indices zoals de Dow Jones en S&P500 voor meer dan 40 jaar overtroffen!

Warren Buffet wordt gezien als de beste belegger aller tijden.

Zijn Berkshire Hathaway beleggingsfonds heeft een marktwaarde van over de 400 miljard en zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op meer dan 70 miljard dollar.

George Soros

George Soros, de man die de Bank of England op haar knieën kreeg

George Soros is geboren in 1930 in Budapest. Zijn vader was een schrijver. In 1947 emigreerde hij naar Engeland om economie te studeren aan de London School of Economics. Na zijn afstuderen startte hij als een broker in The City en verhuisde snel door naar WallStreet om “snel genoeg geld te verdienen zodat hij filosoof en schrijver kon worden voor de rest van zijn leven”. Maar het lot wilde andere dingen voor Soros die na zijn succes op de US markten een eigen beleggingsfonds opstartte, het Soros Fund Management. De specialiteit van het fonds was het speculeren op het klappen van financiële bubbels. Hij speculeerde tegen Japanse aandelen (maar te vroeg om er geld mee te verdienen). In 1992, toen Engeland een zware recessie doormaakte, speculeerde hij £10 miljard op het omvallen van de Pond. Dit voerde de druk zo hoog op dat de Pond uiteindelijk werd teruggetrokken uit het Europese Monetaire Systeem. Sindsdien heeft hij de bijnaam “de man die de Bank of England op haar knieën kreeg” gekregen. Hij verdiende 1.8 miljard aan deze ene transactie. Zijn fonds bleef daarna speculeren op het omvallen van andere valuta, waaronder de Franc (deze keer lukte het niet)

Het Soros Fund Management heeft ongeveer $28 miljard onder beheer en Soros persoonlijk vermogen wordt geschat op 19,2 miljard dollar.

James Simons

James Simons, het financiële rekenwonder

James Simons is een van de voorlopers op het gebied van financiële wiskunde. Al in 1980 startte hij een beleggingsfonds die handelde puur op wiskundige modellen. In 2007 anticipeerde hij al op een subprime crisis en shortte de markt. Gepassioneerd door wiskunde, doneert James Simon nog steeds een gedeelte van zijn winst aan de wiskunde faculteiten.

Zijn vermogen is geschat op 11,7 miljard dollar. Hij is inmiddels met pensioen gegaan en heeft de controle over zijn « renaissance technologies » hedge fund opgegeven.

John Paulson

John Paulson, de man die de subprime crisis voorspelde

John Paulson heeft ook wel de bijnaam “de sultan van de subprime”. Hij is de oprichter van het Paulson and Co hedgefund. Deze genius was in staat om de 2007 subprime crisis te voorzien en anticipeerde hierop met massale short sales met de meerderheid van zijn hedgefondsen. Sommige van zijn fondsen verdubbelden het kapitaal met 2500%! Door deze trade verdiende Paulson 3 miljard dollar in 2007 en kan zich daarmee de luxe veroorloven om Alan Greenspan als consultant aan een van zijn fondsen te verbinden.

Terwijl John Paulson bekend was voor zijn vooruitziendheid en speculatie op het omvallen van de subprime markt  investeerde hij ook in industrie en landbouw ($3.7 miljard in bonus in 2007).

Zijn vermogen wordt geschat op $11,2 miljard en zijn fondsen beheren rond de 35 miljard aan kapitaal.

Steven Cohen

Steven Cohen: de hedge fund koning

Steve Cohen is een Amerikaanse trader die een fortuin heeft gemaakt door aandelen te shorten. Zoon van een kleermaker en pianoleraar, komt hij uit een bescheiden buurt op Long Island. Afkomstig uit een Joodse familie was hij lid van de 1e Joodse studentenclub in de USA, Zeta Beta Tau. Hij verdiende zijn geld als broker voor het bedrijf Gruntal & Co en startte daarna zijn eigen beleggingsfonds op met “een bescheiden” 20 miljoen. Hij is ook bekend onder de naam Mr. $100.000 per dag omdat dit het gemiddelde was wat hij verdiende bij Gruntal & Co. Het succes van zijn fonds VAD aandelen bepaalde het succes van het fonds dat momenteel rond de $14 miljard onder beheer heeft.

Zijn geschatte vermogen ligt rond de $9.3 miljard.

Paul Tudor Jones
Paul Tuder Jones: de “Robin Hood” van New York

Paul Tudor startte als een trader voor E.F Hutton en heeft zich daarna ingeschreven op Harvard voor een Finance Programma. Nadat hij was toegelaten op Harvard veranderde hij echter van mening en besloot zijn professionele training te doen direct op de financiële markten. Hij specialiseerde zich in futures en katoenmarkten. In 1980 richtte hij de Tudor Investment Corporation op. Zijn kapitaal vergaarde hij in 1987 toen hij de Zwarte Maandag had voorzien en flink short zat. In die week, zo gaat het gerucht, verdriedubbelde hij zijn kapitaal.

Tegenwoordig ligt het vermogen van zijn fonds rond de $20 miljard en zijn persoonlijk vermogen is geschat op $3.6 miljard.

Kenneth Griffin

Ken Griffin is een voormalige student van Harvard waar hij zijn passie voor finance ontwikkelde. Vanuit zijn studentenkamer beheerde hij twee beleggingsfondsen waarvan er 1 gevuld was met funds van zijn grootmoeder. Hij ging zelfs zover dat hij een satellietverbinding installeerde in zijn slaapkamer om de koersen in de gaten te kunnen houden. Toen hij Harvard verliet in 1989, bezorgde zijn uitstekende resultaten hem een baan bij het Glenwood Capital fund die hem $1 miljoen toevertrouwde om mee te handelen. In het 1e jaar maakte het fonds een winst van 70%. In 1990 startte Ken Griffin zijn eigen fonds: Citadel LLC met “een bescheiden” kapitaal van $4,2 miljoen. Zijn fonds was de 1e die in schulden handelde en dat maakte hem een gevreesde man op Wall Street. Net als Chris Hohn en Steven Cohen is hij een erg discrete man die zo min mogelijk in de media verschijnt.

Zijn vermogen wordt geschat op $3 miljard en zijn Citadel LLC fund beheert rond de $14 miljard.

Philip Falcone

Philip Falcone: hockey player uit New York

Phil Falcone , een voormalig toegewijde hockey speler op Harvard, is een van de meest getalenteerde traders van zijn tijd en wordt al 10 jaar gerangschikt in de lijst van 100 beste traders in de wereld. Zijn resultaten zijn dus al 10 jaar consistent. Hij verliet een senior manager positie bij Barclays om zijn eigen fonds op te richten met een “klein” bedrag van $25 miljoen. Hij verdiende zijn fortuin door te speculeren tegen de subprime markten in 2007 en verdiende daarmee 1,5 tot 2 miljard dollar. Hij is ook een specialist in het kopen of investeren in bedrijven die financieel in de problemen zitten.

Vandaag de dag wordt zijn vermogen geschat op 1,2 miljard dollar.

Noam Gottesman

Noam Gottesman is de zoon van de Joodse kunstverzamelaar Dov Gottesman. Hij begon zijn loopbaan als trader voor Goldman Sachs en startte daarna GLG Partners met de Belg Pierre Lagrange. Het fonds kreeg te maken met vele tegenslagen, werd meerdere malen verdacht van handelen met voorkennis, maar werd steeds vrijgesproken. In 2010 werd het fonds gekocht door Man Group plc waarmee de oprichters 1,6 miljard dollar verdiende.

Het GLG Partners fund heeft 26,2 miljard onder beheer en Noam Gottesman’s vermogen wordt geschat op $1,6 miljard.

Alan Howard

Alan Howard is de mede-oprichter van het Zwitserse fonds Brevan Howard. Omdat Alan Howard zeer discreet is en zeer sterk neigt naar rechtzaken over gelekte informatie over zijn prive-leven, is er maar weinig informatie beschikbaar over zijn levensloop. Hij studeerde aan de prestigieuze Imperial College in London.

Zijn investment fund beheert $26 miljard en zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $1.6 miljard.

Pierre Lagrange

Pierre Lagrange : de rijkste Belgische trader

Pierre Lagrange, van Belgische afkomst, studeerde af aan de Solvay Brussels School of Economics and Management. Nadat hij had gehandeld voor JP Morgan en Goldman Sachs, werd hij mede-oprichter van het investment fund GLG Partners met Noam Gottesman. Sindsdien woont hij in London. Zijn scheiding van zijn vrouw Catherine Anspach was de meest kostbare in Engeland van   £160 miljoen.
Het GLG Partners fund beheert $26.2 miljard en Pierre Lagrange’s vermogen wordt geschat op 300 miljoen (na zijn scheiding).

Christopher Cooper Hohn

Chris Hohn : de Filantroop of de sprinkhaan (op de Duitse markt)

Chris Hohn is een fund manager en een filantroop. Vanuit een bescheiden achtergrond, was hij briljant in Harvard. Hij studeerde af als een Baker Scholar, ofwel in de top 5% van de studenten. Hij is een van de weinige traders op Wall-Street met een bescheiden levenstijl die hij deelt met zijn vrouw, Jamie Cooper. Hij hekelt de salarissen van traders en vindt het zelfs schandelijk. Hij beheert het TCI ofwel het  Children’s Investment Fund, dit fonds geeft een gedeelte van de winsten aan goede doelen die armoede en ziektes bestrijden in de derde wereld. Het fonds is ook een van de 30 grootste liefdadigheidsorganisaties in Engeland die tegen AIDS strijdt in derde wereldlanden.

Zijn fonds beheert $18 miljard maar zijn persoonlijk vermogen is niet groot omdat hij het merendeel weggeeft aan goede doelen.

5/5 - (3 votes)
ProRealTime Trading

  Waarom handel ik zowel CFDs en Futures?

  Waarom handel ik met ProRealTime CFD en ProRealTime Futures?

  Probeer een gratis Demo account of een Live account

Geen reacties De beste traders in de geschiedenis Wees de 1e!

Laisser un commentaire

Mijn CFDs en Futures Broker

ProRealTime

Recente reacties

  • Willy : Ik ben begonnen met Forex Trading en gelijk de eerste dag 81…
  • Benoist Rousseau : Ik ruil niet de forex maar de indices. Het is heel anders.…
  • Benoist Rousseau : Hartelijk dank, het is bemoedigend voor mij…
  • Patrick Gerritsen : Zou het graag van u willen leren zoals u scalpt.…
  • Patrick Gerritsen : Hallo ! Wat een leuke methode lijkt mij dat om zo te traden?…