Benoist Rousseau : Mijn trading methode

7 19 2017 - 2 comments
ProRealTime

Contents

Wie ben ik?

Het is altijd wat ongemakkelijk om over jezelf te praten, maar dan toch: Mijn naam is Benoist Rousseau. Ik ben 43 jaar oud en ben gepassioneerd door trading, maar ook door geschiedenis, psychologie, economie, koken en kunst. Ik heb een master’s degree in hedendaagse economische geschiedenis behaald aan de Sorbonne Universiteit in Parijs en meerdere andere degrees en certificaten in computer science, finance en vrije kunsten. Ik ben begonnen met PaperTraden toen ik 15 jaar was. Zodra ik 18 werd plaatste ik mijn 1e echte orders. Ik trade elke dag, ik denk trading, ik leef trading, trading is mijn leven.

Mijn carrière kende meerdere wegen en is wat lastig te beschrijven omdat deze al vroeg begon. Toen ik 15 was werkte ik op een boerderij, ik was straatverkoper, ik maakte en repareerde computers… maar ik was ook een computer instructeur bij grote bedrijven zoals Renault, Sanofi en L’Oréal…Ook ben ik onderzoeker geweest voor de Elf Aquitaine group (nu beter bekend als Total). Daarna ben ik gaan ondernemen en heb meerdere prijsvergelijkingssites opgericht in de periode tussen 2000 en 2010. Gedurende deze periode heb ik ook geschiedenis en economie geleerd en psychologie en psychoanalyse gestudeerd. Tijdens deze vele banen handelde ik ook, zo vaak als ik kon, omdat het mijn doel was om een full-time trader te worden.
Op mijn 35ste stopte ik mijn baan in het onderwijs en ging aan de slag als full-time trader. Deze keuze gaf mij vrijheid, om verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen beslissingen en om een paar jaar later goede ervaring op te doen door voor een Hedge Fund te werken. Trading is de leerschool voor verantwoordelijkheid, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling omdat je jezelf goed gaat leren kennen en je impulsen onder controle leert te krijgen.

Ik doe aan daytrading en scalping op futures en CFDs met beperkt risico met mijn broker ProRealTime Futures en / of IG gesponsord door ProRealTime voor mijn CFD trading met beperkt risico. Voor het scalpen handel ik graag op de DAX 30 en de Nasdaq 100. Ik daytrade ook de CAC40 en Dow Jones 30. Olie handel ik voor swingtrades. Soms doe ik ook wat op de S&P500 en Eurostoxx50, maar de meeste trades zijn scalps op de indices.

Benoist Rousseau mijn Trading Methode 300x169

Benoist Rousseau mijn Trading Methode

Mijn trading methode

Mijn scalping methode bestaat uit het herkennen van vaak terugkerende scenario’s met een hoge hitrate. Het kostte mij meerdere jaren om de meest interessante momenten van traden te herkennen, juist die momenten die het meest succesvol zijn, en waarschijnlijk dus ook onderdeel zijn van tradingsystemen van scalpers en daytraders. Het is een dagtaak om continue alles te observeren, maar dit is nodig omdat de markt continue wijzigt, en het is essentieel om mee te bewegen met de markt om succesvol te zijn.

Voor deze manier van traden gebruik ik zones waarop de prijs waarschijnlijk zal draaien (steun, weerstand, symbolische prijslevels van indices zoals 50,100, 1000…).  Het is traden vanuit een patroon van continue regelmaat en niet uit anticipatie op…We kunnen alleen de toekomst voorspellen als we het heden begrijpen. We moeten proberen grote beleggers te volgen, want die maken de trend. Trading is ook nederig zijn en aanvaarden dat je eigen mening helemaal niet belangrijk is. Het enige dat belangrijk is zijn de meningen van de grote partijen, van hedge fund managers en banken. Trading is niet het verlangen om gelijk te krijgen als alle andere fout zitten, het is gaan waar de cash gaat. Ik gebruik altijd mijn geleerde kennis over de psychologie van de massa en economieën om te kunnen anticiperen op economische cycli.

Waarom maak ik trading video’s?

Ik schrijf al 7 jaar artikelen voor mijn blog op Andlil om mijn passie en gedachtes over trading te delen. Met trading video’s wil ik een stap verder zetten. Hiermee kan ik u ook laten zien hoe ik handel, wat met alleen schrijven lastiger over te brengen is. U kunt mijn psychologische staat zien als ik handel, mijn timing tijdens het handelen, mijn twijfels, mijn goede trades, mijn mindere trades, de trades die ik had moeten doen en de trades die ik niet had moeten doen…..

Deze video’s helpen mij ook om mezelf verder als een trader te ontwikkelen door mezelf in het weekend te bekijken en mijn fouten te analyseren. Hiermee kan ik de context van mijn trades controleren, mezelf observeren of mijn psychologische staat goed was en of mijn trades echt zinvol waren of niet. Deze techniek van jezelf filmen wordt veel gebruikt door topatleten om je fouten te ontdekken en jezelf te verbeteren.

Omstandigheden waarin mijn trades worden gefilmd

Deze trades zijn allen echt en worden uitgevoerd bij mijn broker ProRealTime Futures en / of IG gesponsord door ProRealTime met beperkt risico CFDs. De trades worden gefilmd in echte omstandigheden op mijn hoofdcomputer in mijn kantoor. Soms ziet u dat trades gefilmd zijn buiten mijn kantoor, ze worden dan gefilmd op mijn 2e PC die ik meeneem op vakanties of mijn laptop computer.

Ik gebruik software die in 4K filmt op mijn hoofdcomputer. Hiermee krijgt u de beste kwaliteit video’s om mijn trades te kunnen zien. Op mijn laptop worden de trades gefilmd in HD. Een webcam filmpt mij tegelijkertijd en de feed wordt ingevoegd in de trading video, zodat u mij kunt zien terwijl ik handel. U ziet wat ik zie, u hoort wat ik hoor. U ervaart dezelfde condities zoals ik die ervaar.

U krijgt een selectie te zien van mijn meest interessante trades van de week (zowel winnend als verliezend), maar niet al mijn trades. Dit is praktisch niet te doen omdat ik 100, 200 of wel 300 trades per week doe, waarvan er veel extreem herhalend zijn. Een video van 60 uur trading per week is ook niet effectief, omdat het 99% wachten is op het juiste moment.

Het maken van deze video’s zal tussen de 6 tot 8 uur tijd in beslag nemen per week. Ik selecteer de interessante trading momenten, edit de video’s, leg ze uit, decodeer ze en zet ze op YouTube.

Ik heb besloten om de trades niet van mondeling commentaar te voorzien om u niet te beinvloeden. Ik geef hier en daar wel een geschreven opmerking over waarom ik de trade deed. U kunt dan zelf bepalen of mijn beslissingen goed of niet goed waren en of dat mijn psychologische condities goed waren om de trade te doen.

4.5/5 - (4 votes)
ProRealTime Trading

  Waarom handel ik zowel CFDs en Futures?

  Waarom handel ik met ProRealTime CFD en ProRealTime Futures?

  Probeer een gratis Demo account of een Live account

2 Comments pour Benoist Rousseau : Mijn trading methode

 1. Patrick Gerritsen dit :

  Zou het graag van u willen leren zoals u scalpt.

 2. Benoist Rousseau dit :

  Hartelijk dank, het is bemoedigend voor mij

Laisser un commentaire

Mijn CFDs en Futures Broker

ProRealTime

Recente reacties

 • Willy : Ik ben begonnen met Forex Trading en gelijk de eerste dag 81…
 • Benoist Rousseau : Ik ruil niet de forex maar de indices. Het is heel anders.…
 • Benoist Rousseau : Hartelijk dank, het is bemoedigend voor mij…
 • Patrick Gerritsen : Zou het graag van u willen leren zoals u scalpt.…
 • Patrick Gerritsen : Hallo ! Wat een leuke methode lijkt mij dat om zo te traden?…