Waarom handel ik zowel Futures als CFDs ?

3 9 2018 - No comment
ProRealTime

Vaak wordt mij de volgende vragen gesteld : Waarom werk je met 2 rekeningen : PRT CFDs en PRT Futures ? En ook, waarom handel je tegelijkertijd in Futures en CFDs ?

Contents

Wat zijn de redenen om zowel Futures als CFDs te handelen ?

Misschien is het u opgevallen, maar de titel van dit blog is sinds het begin in 2010 niet meer gewijzigd. Het is het blog van een CFD en Futures trader. Ik handel nu 12 jaar in Futures en sinds 5 jaar ook tegelijkertijd in CFDs. Ik probeer te profiteren van het beste van elk van deze producten en dit geeft veel meer zekerheid in mijn trading.

Waarom handel ik zowel Futures als CFDs

Waarom handel ik zowel Futures als CFDs ?

CFDs en Futures hebben elk hun specifieke voordelen

Je moet gebruik maken van de voordelen van elk product. Zonder diep in details te gaan, CFDs bieden traders een uitgebreid aanbod aan producten en bieden microlots voor beginners terwijl Futures meer « professioneel » zijn en traders meer informatie geven.

Inderdaad, Futures tonen informatie die CFDs niet bieden, waaronder met name het handelsvolume en de diepte van het orderboek. Dit is zeer belangrijke informatie voor traders en vooral voor scalpers. Ook is het zo, dat als je van trading een professionele carrière wilt maken, dat je bij het benaderen van een Hedge Fund of andere financiële instelling, deze vaak als enige bewijs van je vaardigheden, je Futures trackrecord accepteren.

Futures en CFDs moeten daarom niet worden gezien als concurrerende producten, maar als elkaar aanvullende producten, die samen de kansen in je voordeel doen keren.

Het complementaire karaker van CFDs en Futures in trading
Er zijn natuurlijk synergieën in het hebben van zowel een CFDs als een Futures account. Ik geef u een aantal ideeën:

Ontwikkel twee verschillende strategieën op hetzelfde instrument in verschillende tijdzones (scalping en daytrading op het best passende systeem voor uw strategie en hedgen en/of swing trading op het tweede account)

Het lezen van het Futures orderboek, om de kracht in de markt te voelen, is zeer nuttig en kan effectief worden gebruikt op CFDs :

futures

futures

Een voorbeeld : door dit Dax 30 Futures orderboek te lezen, kunnen we zien dat er druk is op de biedkant (bieden 152 contracten tegen 203 laten). Ook zien we dat er niveaus zijn die moeilijker te nemen zijn (50 contracten op 10680 en 41 op 10682,50). De nabijheid van deze niveaus toont een sterke concentratie van verkopers. Deze informatie, die we niet hebben met CFDs, stelt ons in staat om de beste niveaus te bepalen voor het kopen en verkopen van CFDs en Futures. Een paar seconden na dit screenshot begon de DAX te dalen.

De CFD cash en Futures koersen zijn verschillend. Dit geeft ons meer informatie over steun- en weerstandzones. Door gebruik te maken van steun- en weerstandinformatie op CFDs en Futures verdubbel ik mijn trading- en winstmogelijkheden. Ook geeft het me een beter inzicht als Futures of CFDs blijven ‘hangen’ in the middle of nowhere. Dit geldt voor zowel CFDs als Futures en daarom is deze extra informatie zeer nuttig voor mijn trading.

Naast deze steun- en weerstandinformatie, kunnen we ook de ‘Volume op Koers’ indicator gebruiken die PRT Futures levert :

cfd

cfd

Het stelt je in staat om van tevoren dun verdedigde prijsniveaus te identificeren en deze informatie te gebruiken op CFDs. Dit is wat ik de Volume Gap noem. In het voorbeeld, de zone waarin ik mijn short wilde sluiten had een Volume Gap tussen 10580 en 10600. Dit niveau werd tegen het einde van de sessie bereikt.
Er zijn nog meer redenen, zoals het kunnen handelen in CFDs als de futuresmarkt gesloten is. Bijvoorbeeld kunnen hedgen, Straddle, posities afdekken omdat de CFDs 24/7 quoten, wat niet het geval is voor Futures. Er zijn vele mogelijkheden. Ik zal in toekomstige artikelen meer details geven, maar u heeft nu een beeld gekregen van de voornaamste mogelijkheden. Wat we trouwens ook niet moeten vergeten is veiligheid!

Waarom tegelijkertijd een Futures Broker en een CFD Broker hebben ?

Het hebben van zowel een CFD als een Futures Broker verhogen in belangrijke mate de veiligheid van trading.

Echt, als u maar één broker gebruikt, legt u al uw eieren in één mand. Als uw broker een technisch probleem heeft (platform probleem, storing in de datafeed, etc, er kunnen tal van redenen zijn), dan bent u compleet machteloos. U kunt niet langer reageren en… ik heb deze bittere ervaring gehad :

Ik was Nikkei Futures aan het handelen, de N225m. Ik had een long positie met een winst van omgerekend € 2000. Alles ging goed totdat de datafeed werd onderbroken. De Japanse beurs had problemen met het quoten van de Futures. Paniek. Ik kon er niet uit. Minuten werden uren en eindelijk werden de Futures weer geprijsd en was mijn winst van 2000 omgeslagen in een verlies van 5000. Ik was woedend.

Als ik destijds een CFD broker had gehad, dan had ik direct Nikkei CFDs kunnen verkopen op de laatste bekende koers. Vast met een hogere spread, maar deze veiligheid zou fantastisch zijn geweest. Het maakte dan niet uit hoelang de Japanse beurs problemen had, mijn winst van 2000 was veilig geweest, omdat de koerswijzigingen op beide accounts elkaar zouden hebben opgeheven.

Ik dring aan op dit punt, als er een probleem is op de beurs zelf, Euronext (dit is mij meerdere keren overkomen), CME, CBOT etc. is het nutteloos om 2 verschillende Futures brokers te hebben. Beide Futures brokers zullen hetzelfde probleem hebben, geen koersen, u bent machteloos. Als u een extra, betrouwbare CFD Broker heeft, zal deze waarschijnlijk gewoon doorgaan met quoten. Natuurlijk werkt dit ook andersom, als de CFD Broker een probleem heeft, kunt u terecht op uw Futures account.

Als er een probleem is, ik heb twee permanente mogelijkheden om orders te plaatsen (computer / smartphone). Ook heb ik twee verschillende internet providers en een stroombackup voor de bekende kabelbreuken/onderbrekingen. De onmisbare aanvulling op al deze waarborgen is om zowel een CFD als Futures broker te hebben om mijn kapitaal te beschermen in het geval van onverwachte gebeurtenissen.

Waarom heb je gekozen voor PRT Futures en PRT CFD ?

Ik heb meerdere redenen al besproken in deze artikelen :  Waarom handel ik met ProRealTime CFD ? En Waarom handel ik met ProRealTime Futures ?

Samenvattend, ik heb gekozen voor ProRealTime trading omdat zij samenwerken met de twee leidende brokers in hun domein, waarmee ikzelf ook al jaren handel (vanaf 2006 en 2011)

IG voor CFDs (ProRealTime CFDs is de IG broker maar met exclusieve voordelen). Klik hier voor meer hierover.

Interactive Brokers voor Futures (ProRealTime Futures gebruikt Interactive Brokers maar met exclusieve voordelen).  Klik hier voor meer hierover.

Mijn specifieke voordelen houden in dat ik de meest uitgebreide versie van ProRealTime, de Premium versie kan gebruiken. Hiermee kan ik mijn CFD en Futures orders met dezelfde trading interface plaatsen, dezelfde grafieken gebruiken, etc. Het is opmerkelijk efficiënt voor het plaatsen van CFD en Futures orders, vanwege dezelfde omgeving die je gebruikt. Ook profiteer ik van dezelfde klantenservice. Dit bespaart me veel tijd waardoor ik mij volledig op mijn business kan richten, het handelen.

Conclusie over het handelen van CFDs en Futures

Als u alleen een CFD account hebt, dan voelt u zich waarschijnlijk comfortabeler met ook een Futures account en vice versa.

Als u twee dingen uit dit artikel haalt, herinner dan : VEILIGHEID EN EFFECTIVITEIT.

Ongeacht wat u normaliter handelt (CFDs of Futures), u moet zeker uw eigen backup hebben in het geval van technische problemen. Daarnaast profiteert u ook van de beste prijzen en de flexibiliteit van het hebben van twee accounts, CFDs en Futures.

En het meest ideale, voor mij, is het hebben van deze twee accounts, CFDs en Futures, met allebei  ProRealTime Trading. Je hebt dezelfde klantenservice (bespaart tijd en energie), dezelfde interfaces voor het plaatsen van orders en effectief dezelfde grafieken. Dit voorkomt het verspillen van kostbare tijd van het jezelf steeds moeten aanpassen aan verschillende trading platformen van twee verschillende brokers, vermoeidheid en trading fouten.

5/5 - (6 votes)
ProRealTime Trading

  Waarom handel ik zowel CFDs en Futures?

  Waarom handel ik met ProRealTime CFD en ProRealTime Futures?

  Probeer een gratis Demo account of een Live account

Geen reacties Waarom handel ik zowel Futures als CFDs ? Wees de 1e!

Laisser un commentaire

Mijn CFDs en Futures Broker

ProRealTime

Recente reacties

  • Willy : Ik ben begonnen met Forex Trading en gelijk de eerste dag 81…
  • Benoist Rousseau : Ik ruil niet de forex maar de indices. Het is heel anders.…
  • Benoist Rousseau : Hartelijk dank, het is bemoedigend voor mij…
  • Patrick Gerritsen : Zou het graag van u willen leren zoals u scalpt.…
  • Patrick Gerritsen : Hallo ! Wat een leuke methode lijkt mij dat om zo te traden?…