Trading Regel nummer 1: verlies geen geld

12 8 2016 - No comment
ProRealTime

Contents

Trading Regel nummer 1: verlies geen geld

Het maakt mensen vaak aan het lachen als ik ze vertel dat mijn nummer 1 trading regel is om geen geld te verliezen op de beurs. Op het trading forum op mijn blog hoor ik vaak van traders dat ze ontevreden zijn aan het einde van de dag omdat ze alleen een paar euros hebben verdiend terwijl « als… ». Meestal antwoord ik daarop: « Een dag zonder verlies is een goede dag ». Het klinkt wellicht simplistisch, maar ik werd een winnaar door mijn prioriteit op de beurs om te keren.

Er zijn meer verliezen dan winsten op de beurs

Ik handelde voorheen op de beurs om geld te verdienen, een aankoop werd gedaan met als doel om te winnen en een verlies was min of meer ingecalculeerd. Ik was almachtig, ik was op zoek naar een snelle, makkelijke winst, ik dacht niet veel aan mogelijke verliezen omdat ik overtuigd was van mijn analyse.

Nu doe ik het tegenovergestelde. Ik handel in een staat van continue twijfel, ik ben niet langer meer zeker van de richting van de markt (de markt heeft me genoeg op mijn plaats teruggezet en mij geleerd dat zekerheid op de beurs, een zekere weg is naar tegenslagen). Daarom bereken ik elk mogelijk verlies eerst, neem ik het meest pessimistisch mogelijke standpunt in, en beschouw ik een verlies als een feit en winst als een mogelijkheid.

Trading is geen spelletje

Door op deze manier te denken, wijzigt je gehele beeld van het traden: traden is niet langer een spel, het wordt een risico. Je posities worden dan vanzelf veel veiliger omdat je handelt vanuit het oogpunt van risico vermindering. Je trading wordt « schoner » en meer efficient, minder plezierig dat wel, maar je moet je realiseren dat je handelt om geld te verdienen en niet om gevoelens of emoties te hebben…. (Dit is een onderwerp op zich)

Stel jezelf het ergste voor in trading

Vanaf het moment dat je in deze state of mind bent, zal continue twijfel altijd het worst case scenario bij je opwekken; de zwarte negatieve dagen die je jaarresultaten om zeep hielpen nemen sterk af en je bent in staat om deze te voorkomen. In mijn geval, ik had 5 of 6 dagen per jaar die mijn verdiensten wegvaagden; weken werk voor niets, soms zelfs in een paar uur. Deze 1e regel, de gouden regel, « Verlies geen geld » zorgt ervoor dat ik de zwarte dagen kan beperken of zelfs grotendeels kan uitbannen. Ik verzoek u dringend om dit principe toe te passen op uw laatste paar trading jaren. Vind die zwarte dagen of trades, analyseer ze en vind een oplossing om deze te reduceren. In mijn geval was het mijn te grote ego: Ik had gelijk, mijn analyse was correct, de markt zal mijn gelijk bewijzen zodra de betrokken partijen erover zouden nadenken… Ik verdubbelde, verdriedubbelde mijn posities, een destructieve opstapeling van risico … alsof mijn kleine posities ook maar enig impact zouden hebben op de markt. Ik wilde mijn zwakheid niet accepteren, het feit dat ik niets ben op de beurs, dat alles wat ik denk geen belang heeft en dat uiteindelijk de beurs niet gaat over gelijk of geen gelijk hebben; het is alleen maar profiteren van een stroom die jezelf nooit kan controleren.

Een dag zonder verlies is een goede dag op de beurs

Een dag zonder verlies is een goede dag op de beurs, het kapitaal is behouden gebleven, je hebt dingen geprobeerd, je hebt ervaring opgedaan… en je bent volledig operationeel voor de volgende dag. En de winst? Zoals Lacan zei, het komt als een bonus, de prioriteit is om niet te verliezen, om uiteindelijk te winnen.

Trading Regel nummer 1: verlies geen geld

Trading Regel 2: volg regel 1

Trading Regel 3: Zorg altijd voor een backup plan

Trading Regel 4: Wees in topvorm

Trading Regel 5: Denk voor jezelf

Trading Regel 6: Hou verliezen onder controle

Trading Regel 7: Forceer jezelf niet om te traden

Trading Regel 8: Hou je niet aan de gevestigde trading regels

5/5 - (2 votes)
ProRealTime Trading

  Waarom handel ik zowel CFDs en Futures?

  Waarom handel ik met ProRealTime CFD en ProRealTime Futures?

  Probeer een gratis Demo account of een Live account

Geen reacties Trading Regel nummer 1: verlies geen geld Wees de 1e!

Laisser un commentaire

Mijn CFDs en Futures Broker

ProRealTime

Recente reacties

  • Willy : Ik ben begonnen met Forex Trading en gelijk de eerste dag 81…
  • Benoist Rousseau : Ik ruil niet de forex maar de indices. Het is heel anders.…
  • Benoist Rousseau : Hartelijk dank, het is bemoedigend voor mij…
  • Patrick Gerritsen : Zou het graag van u willen leren zoals u scalpt.…
  • Patrick Gerritsen : Hallo ! Wat een leuke methode lijkt mij dat om zo te traden?…